Un copil de cinci ani rănit în curtea şcolii va fi transportat cu elicopterul la Bucureşti

Un copil în vârstă de cinci ani, din comuna vasluiană Rafaila, care a suferit, miercuri, un traumatism cranio-cerebral sever, după ce o bară de metal de la o poartă de fotbal a căzut peste el în curtea şcolii, va fi transportat cu un elicopter SMURD la un spital de neuro-chirurgie din Bucureşti.

Potrivit declaraţiei responsabilului cu relaţiile mass-media din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, Loredana David, incidentul s-a întâmplat în timpul recreaţiei.
‘Mai mulţi copii se jucau pe terenul de sport al şcolii. Câţiva au făcut balans pe bara metalică a porţii de pe terenul de fotbal, bucata de metal desprinzându-se şi căzând peste un copil de cinci ani, care învăţa la grădiniţa aflată în aceeaşi clădire. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a preluat copilul, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. În continuare se efectuează cercetări în acest caz’, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Loredana David.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a demarat o anchetă în acest caz pentru a vedea în ce împrejurări s-a produs incidentul şi dacă poate fi vorba de neglijenţă din partea cadrelor didactice.

AGERPRES