Structura anului școlar 2017-2018

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a aprobat structura anului școlar 2017-2018. Cursurile noului an școlar 2017-2018 încep luni, 11 septembrie, și însumează 167 de zile lucrătoare (35 de săptămâni).

Structura anului școlar cuprinde semestrul I (11 septembrie 2017 – 2 februarie 2018) și semestrul al II-lea (12 februarie 2018 – 15 iunie 2018).

Vacanțele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel:

Vacanța de iarnă (23 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018)
Vacanța intersemestrială (3 – 11 februarie 2018)
Vacanța de primăvară (31 martie – 10 aprilie 2018)
Vacanța de vară (16 iunie – 9 septembrie 2018).

Suplimentar, clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar beneficiază de vacanță în săptămâna 28 octombrie – 5 noiembrie 2017.

Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar se încheie în data de 25 mai 2018, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 8 iunie 2018.

„Școala altfel” în anul școlar 2017-2018

Programul național „Școala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar și poate fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 – 31 mai 2018 pe baza unei planificări ce rămâne la decizia școlilor. Desfășurarea programului nu coincide cu perioada alocată susținerii tezelor semestriale. Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei școlare, cu cel puțin trei săptămâni înainte de finalul semestrului. Etapele naționale ale olimpiadelor școlare se organizează, în general, în perioada vacanței de primăvară, potrivit unui calendar specific.

Nu vor avea loc cursuri în zilele libere prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil în învățământ. Unitățile de învățământ și inspectoratele școlare județene vor marca prin manifestări specifice, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei școli, zilele de 5 octombrie (Ziua internațională a educației) și 5 iunie (Ziua învățătorului).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii pe site sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close