Scolile postliceale, o sansa pentru „picatii” la Bac

Şcolile postliceale sunt soluţia la care apelează absolvenţii de liceu care nu au luat examenul de bacalaureat. Chiar dacă abia s-a dat startul la înscrieri, directorii unităţilor de învăţământ se aşteaptă ca solicitările să depăşească numărul de locuri puse la dispoziţie. Pentru că reprezintă o portiţă de scăpare a celor care nu au trecut de examenul maturităţii, diploma de bacalaureat nefiind necesară la înscrieri, directorii consideră că la şcolile postliceale va fi concurenţă mai mare decât la facultăţi, având în vedere numărul mare de picaţi de la bac.

În Târgu Jiu se organizează cursuri postliceale de către Colegiul Comercial „Virgil Madgearu”, Colegiul Tehnic Nr. 2, Grupul Şcolar Energetic Nr. 1, Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” şi Grupul Şcolar „Ion Mincu”.

Printre specializările propuse se numără: tehnician echipamente periferice şi birotică, maistru electromecanic aparate de măsură şi automatizări, sanitară sau asistent manager în unităţi hoteliere.

Pentru mai multe informaţii: www.pandurul.ro