Remus Pricopie a plecat în Germania

Marți, 23 septembrie, ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, efectuează o vizită de lucru în Germania.

Obiectivul vizitei îl constituie prezentarea acțiunilor întreprinse de statul român în vederea sprijinirii, dezvoltării și popularizării învățământului în limba germană din România, precum și sublinierea importanței acordate de autoritățile române studiului limbii germane, la toate nivelurile. Dialogul bilateral va include și identificarea de oportunități privind cooperarea și dezvoltarea învățământului de tip dual din România și egalitatea de șanse în domeniul educației, inclusiv măsuri de sprijinire a minorității roma.

Urmare a invitației adresate de Comisia pentru Afaceri Europene, ministrul Remus Pricopie va participa la întâlnirea cu reprezentații Parlamentului federal. La reuniune vor fi prezenți membrii grupului parlamentar de prietenie Germania – România, membrii Comisiei de Afaceri Externe, ai Comisiei de Învățământ și ai subcomisiei de Politică Culturală și Educațională Externă a Bundestagului. Evenimentul se va desfășura în cadrul unei sesiuni extraordinare.

Ministrul român al Educaţiei va participa, apoi, la „Seara Parlamentară”, organizată de către ambasada României la Berlin, în parteneriat cu Forumul Româno – German. „Seara Parlamentară” este un eveniment tradițional, organizat anual, al cărui scop este consolidarea relațiilor parlamentare româno-germane. În acest an, întrunirea are ca temă sistemul educațional în limba germană din România și posibilitățile de sprijinire și dezvoltare a acestuia de către statele român și german.

BIROUL DE PRESĂ AL MEN