Percheziţii la Fundaţia „Evaluare în Educaţie”

Poliţiştii fac, astăzi, 5 martie 2015, 19 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova, într-un dosar în care este vizată fundaţia care organizează concursul şcolar „Evaluare în educaţie”, prejudiciul produs prin delapidare şi evaziune fiscală fiind de peste nouă milioane de lei, potrivit unor surse din Poliţie.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că în perioada 2008-2013 suspecţii, în calitate de reprezentanţi ai unei fundaţii având ca obiect de activitate organizarea unor concursuri şcolare, şi-au însuşit fondurile colectate din taxele de participare, nu au reţinut şi vărsat la bugetul de stat impozitele cu reţinere la sursă şi au înregistrat în contabilitatea fundaţiei cheltuieli fictive.

Prejudiciul produs prin săvârşirea infracţiunii de delapidare se ridică la suma de circa 7,6 milioane de lei.

Prejudiciul produs bugetului de stat, prin ascunderea sursei impozabile şi înregistrarea achiziţiilor fictive se ridică la suma de circa 1,7 milioane de lei.

În cauză au fost emise 29 de mandate de aducere pe numele mai multor persoane, ce urmează să fie aduse la sediul D.G.P.M.B. în vederea continuării cercetărilor.