Liceul Teoretic Nikolaus Lenau va fi reabilitat si modernizat cu fonduri nerambursabile prin Regio-POR

Astazi, 13 octombrie 2014, a avut loc in Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Timisoara semnarea contractului de finantare pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale a Liceului Teoretic Nikolaus Lenau”. Finantarea nerambursabila se acorda in cadrul axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale” si a domeniului major de interventie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”al Regio-Programul Operational Regional (Regio-POR).

Semnatarii contractului de finantare au fost domnii Nicolae ROBU – Primar al Municipiului Timisoara si Sorin MAXIM – Directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in Regiunea Vest.

Proiectul, ce se va desfasura pe parcursul a 12 luni de implementare, vizeaza atatreabilitarea intregii infrastructurii a liceului – 3635 mp – prin masuri de consolidari, reparatii la structura, la tamplarie si la plansee, cat si imbunatatirea dotarilor educationale – mobilier, echipamente didactice si echipamente IT, conform celor mai noi standarde in domeniu. Astfel, vor fi reabilitate 18 sali de clasa, 5 laboratoare, 5 cabinete, 1 biblioteca cu sala de lectura si 1 sala de muzica, estimandu-se ca un numar de 1534de elevivor beneficia de rezultatele obtinute prin proiect.

Valoarea totala a proiectului este de 6.747.233,18 lei (aproximativ 1.534.822,50 euro) iar valoarea finantarii nerambursabile este de 6.432.622,42 lei(aproximativ 1.463.256,62 euro).