ISJ Constanța şi Centrul Antidrog vor să convingă elevii să se lase de fumat

Marți,  la sediul ISJ Constanţa s-a semnat protocolul de colaborare între Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa pentru anul şcolar 2012-2013. Protocolul a fost semnat de inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, şi de inspector de poliţie Ioan Unguru. La eveniment a mai participat prof. Marinela Mrejeru, inspector educaţie permanentă şi mentorat din cadrul ISJ Constanţa, comisar-şef Sandu Marius Valentin, Carmen Lipan – inspector specialitate educaţie-învăţământ din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa.

Obiectivul protocolului îl reprezintă colaborarea instituţională pe mai multe direcţii, între care punerea în practică a măsurilor de prevenire la nivelul unităţilor şcolare din municipiul şi judeţul Constanţa referitoare la consumul de droguri legale şi ilegale, identificarea unităţilor şcolare cu grad ridicat de risc la consum de droguri legale (alcool, tutun) şi ilegale şi implementarea unor proiecte centrate pe tipicul situaţiei identificate. Totodată, toate unităţile şcolare vor beneficia de informaţii privind riscul consumului de droguri din perspectivă medicală, socială şi juridică.

În premieră, la nivelul judeţului Constanta, Inspectoratul Şcolar Judeţean în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog va derula o acţiune de evaluare cantitativă a elevilor fumători din ciclul gimnazial şi liceal, în vederea derulării unei campanii agresive şi de amploare de prevenire şi combatere.

De asemenea, cele două instituţii, vor aplica un chestionar în cadrul orelor de consiliere şi orientare, avizat de Agenţia Naţională Antidrog şi CJRAE Constanţa, pentru depistarea fumătorilor din rândul elevilor.

Sursa: AmosNews