Întâlnire finală proiect Comenius ESEMES

O echipa formata din trei profesori ai Liceului Teoretic Iancu C. Vissarion , Titu , Dambovita a participat in perioada 18.04.2015-24.04.2015 la intalnirea finala a proiectului Educational Software and E-learning in Maths for European Students   ESEMES  2013-2015 care a avut loc la IES Jose Saramago , Mahadahonda , Spania – scoala partenera in proiect .

esemesConform planului de desfasurare al proiectului , la aceasta intalnire au fost prezentate produsele finale realizate : brosura proiectului , site-ul , proiectul E-twinning cu acelasi nume ca si al proiectului si realizarile finale ale tuturor participantilor care au lucrat in echipe :

-Irlanda-Suedia : Dezvoltare moderna si sustenabila a oraselor Dublin si Stockholm

-Turcia –Norvegia : Studiu comparative asupra conditiilor climatice in Aydin si Oslo

– Finlanda – Lituania : Dezvoltare economica comparativa intre Rovaniemi si Siauliai

– Islanda – Spania : Studiu comparativ realizat cu ajutorul unui balon de sondare a atmosferei in Kopavogur si Mahadahonda

-Republica Ceha – Polonia – Romania : Analiza comparativa a productiei de energie nucleara in cele trei tari .

Toate proiectele au fost prezentate de catre echipele de elevi din tarile care le-au realizat in fata unui auditoriu format din ceilalti participanti la intalnire si elevii si profesorii scolii gazda . Prezentarile au fost urmate de intrebari puse de catre audienta , cu raspunsuri imediate  si aplauze .

Concluziile pe care le-am desprins in urma acestor prezentari ai fost , in mare , urmatoarele :

– orice actiune a omului asupra naturii trebuie sa aiba permanent in vedere protejarea naturii si a mediului inconjurator

– pentru orice metoda de interventie asupra naturii trebuiesc cantarite , cu grija , avantajele si dezavantajele ei

– grija locuitorilor din nordul Europei pentru sustenabilitatea actiunilor umane asupra naturii este mult mai mare decat a celorlalte natiuni europene

– matematica este un bun tovaras pentru realizarea studiilor asupra dezvolatrii durabile si sustenabile a societatii

– participarea la acest proiect a fost un castig social , intercultural , intelingvistic si stiintific pentru toti participantii !

In cadrul intalnirii au fost fixate termene limita pentru finalizarea diseminarilor rezultatelor , a incarcarii materialelor pe platformele it’learning si e-twinning si a materielor necesare pentru completarea raportului final al proiectului .

Echipa din Romania a fost formata din elevele Mihai Diana , Bucur Bianca si Constantin Alina , insotite de catre prof. Uleia Magdalena , coordonator proiect .

A consemnat prof. Magdalena Uleia, coordonator proiect .