Intalnire de proiect ESEMES Norvegia

In perioada 27.08-01.09.2014 o echipa formata din doi profesori si sase elevi de la Liceul Teoretic Iancu C. Vissarion din Titu , Dambovita , a participat la o activitate a proiectului Educational Software and E-learning in Math for European Students – ESEMES , 2013-2015 desfasurata la Raelingen videregaaende skole din Fjerdingby, Norvegia. Conform planificarii facute inca de la debutul proiectului echipa Romaniei s-a intalnit cu echipa Poloniei formata din doi profesori si trei elevi.

Subiectele de discutie au fost :

– folosirea GeoGebra in studiul pozitiei relative a doua cercuri, pozitiei relative a doua drepte, pozitiei relative a unei drepte fata de un cerc ;

– folosirea GeoGebra in studiul statistic aplicat pentru compararea producerii si consumarii energiei nucleare in cele doua tari ;

– pregatirea si prezentarea unor materiale despre centralele nucleare din cele doua tari care vor fi folosite la elaborarea produsului final al proiectului.

Activitatile din scoala au fost completate si cu activitati desfasurate in afara ei : vizitarea Muzeului Tehnic si a Muzeului Fram din Oslo si vizitarea orasului Oslo .

In Romania activitatile se vor continua cu un studiu statistic aplicat elevilor scolii referitor le energia nucleara : producere , consum , utilizare . Data limita pentru realizarea acestui studiu este 20 decembrie.

Coordonator de proiect – Magda Uleia