Ialomitianu vrea, dar … nu prea poate

Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat că doreşte revenirea la salariile din 2010 în anul 2012, dar acest lucru se va decide la momentul întocmirii şi definitivării bugetului de stat. Acesta a adăugat că se va ţine cont şi de situaţia internaţională, dar şi de asigurarea consolidării fiscale.

În ceea ce priveşte plata sumelor cuvenite în urma hotărârilor judecătoreşti, Ialomiţianu a explicat că bugetul de stat nu poate plăti la nivelul la care acestea sunt înregistrate.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Gheorghe Gherghina anunţa în luna aprilie că în cazul profesorilor care au câştigat în instanţă majorarea salarială de 50%, se va ţine cont de programul de eşalonare stabilit prin Ordonanţa 71, respectiv 34% din valoarea totală a sumelor care trebuie acordate vor fi plătite în 2012 , 33% vor fi achitate în 2013 si 33% în 2014.
Potrivit datelor furnizate de Gherghina, valoarea sumelor care trebuie plătite celor care au câştigat în instantă majorarea salarială de 50% este de 7,5 miliarde de lei, incluzând toate categoriile de bugetari.

Sursa: obiectivbr.ro