Guvernul vrea legea salarizarii unitare in noiembrie

Guvernul şi-a propus ca până în noiembrie să fie adoptată în Parlament legea salarizării bugetarilor în 2012, iar până în decembrie să se aprobe legi privind sistemul de plată a pensiilor private, alocaţiile pentru copii şi familie precum şi de aplicare a Codurilor de procedură civilă şi penală.

Aceste termene au fost incluse pe Lista priorităţilor legislative ale Guvernului pentru cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2011.

Printre proiectele care urmează să fie aprobate şi transmise spre dezbatere Parlamentului în sesiunea de toamnă, Guvernul a inclus şi proiectul de Lege privind salarizarea personalului bugetar în anul 2012 în contextul Legii-cadru, propunând ca termen de finalizare a procedurii legislative luna noiembrie.

Executivul îşi propune totodată ca până la sfârşitul anului, condiţionat de adoptarea de către Parlament a proiectului Legii asistenţei, să modifice şi completeze prevederile privind alocaţia de stat pentru copii, privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor şi să adopte un proiect de lege pentru instituirea venitului minim de inserţie.

Sursa: Mediafax