Google finanteaza cu pana la 50.000 dolari proiecte de educatie

Google anunta acordarea de finantari de pana la 50.000 de dolari pentru organizatii din intreaga lume, inclusiv din Romania, in vederea derularii de programe menite sa inlesneasca accesul fetelor, minoritatilor si elevilor cu situatii economico-sociale precare la educatia in domeniul stiintelor informatice.

Conform unui comunicat de presa, remis, luni, AGERPRES, inscrierile pentru editia 2015 a programului RISE Awards, se pot face in perioada 18 august — 30 septembrie 2014.

Valoarea granturilor acordate de Google se situeaza intre 15.000 si 50.000 de dolari, iar partenerii selectati in cadrul programului sunt organizatii care promoveaza informatica prin activitati extra-curriculare.

In cursul anului 2014, unu numar de 42 de organizatii din intreaga lume, printre care si Romania, au primit granturi in cadrul RISE Awards, pentru programe, precum cluburi de programare in Europa sau tabere pentru dezvoltatori in Africa Sub-Sahariana.

In aprilie 2014, toti partenerii RISE Awards au participat la o intalnire internationala, care a avut ca obiectiv intarirea colaborarii intre organizatii si impartasirea de resurse.

Sursa: Agerpres