Funeriu: Legea privind BAC-ul profesional dă naştere unui Bac second-hand

Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu a declarat că Legea privind BAC-ul profesional este inoportună şi incorectă, pentru că dă naştere unui Bacalaureat second-hand.

„Este inacceptabil să modifici Bacalaureatul la o lună după începerea şcolii. Legea privind BAC-ul profesional este inoportună şi incorectă, pentru că dă naştere unui Bacalaureat second-hand. Să nu vindem iluzii copiilor!. (…) Dacă dvs. cunoaşteţi vreo ţară din Europa, care a modificat modul de desfăşurare a Bacalaureatului la o lună după ce a început anul şcolar, vă rog să-mi spuneţi, pentru că eu nu ştiu să se fi întâmplat aşa ceva în ultimii 40 de ani în Europa. (…) Am început şcoala de o lună. Deci ministerul ar fi trebuit să încalce legea, pentru că ar fi trebuit la o lună după ce începe anul şcolar să spună care este modul în care se desfăşoară Bacalaureatul. Inacceptabil! Multă, multă instabilitate!”, afirmă consilierul prezidenţial pentru Educaţie, Daniel Funeriu, citat de RFI.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat Marţi seară la RFI că preşedintele a fost dezinformat de consilierul domniei sale pe educaţie în referitor la BAC-ul profesional.

„Toţi aceşti elevi au la această oră certificatul de calificare profesională, lucru puţin ştiut. Altfel spus, un elev care termină liceul, un liceu tehnologic are o diplomă de certificare a calificării profesionale de frizer, altul are de dulgher, altul are de tinichigiu şi aşa mai departe. Or nu poţi să certifici prin Bacalaureat o calificare profesională, de exemplu Bacalaureat de frizerie, tot aşa cum nu poţi să ai un doctorat de tinichigerie, poţi să ai un doctorat de studiul materialelor, dar nu poţi să ai un doctorat de tinichigerie!”, a mai spus Funeriu.

Sursa: AmosNews