Funeriu in vizita la Universitatea Titu Maiorescu

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat joi, cu prilejul vizitei la Universitatea „Titu Maiorescu”, că ministerul pe care îl conduce este interesat de calitatea educaţiei şi nu face nicio distincţie între universităţi în funcţie de forma lor de capital.

El a spus că Legea Educaţiei Naţionale prevede unitatea de reglementare între universităţile publice şi cele private şi a susţinut că în România forma de capital privată este respectată.

Funeriu a susţinut că nici noua clasificare a universităţilor şi nici prevederile Legii Educaţiei Naţionale nu interzic organizarea studiilor de masterat şi doctorat întrucât acestea se desfăşoară în urma acreditării unui program de studiu de masterat şi doctorat.

El a ţinut să precizeze că noua clasificare a universităţilor împarte instituţiile de învăţământ superior în instituţii de cercetare avansate şi educaţie, universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică şi în universităţi centrate pe educaţie.

Ministrul Funeriu a atenţionat că nu este vorba despre un clasament în cadrul fiecărei clase făcute în clasificare.

Referindu-se la Universitatea „Titu Maiorescu” demnitarul a spus că aceasta a făcut eforturi şi a reuşit în ceea ce priveşte dotările şi partea de infrastructură.

Sursa: Agerpres