Fundaţia Noi Orizonturi sprijină profesorii în cadrul programului „Şcoala Altfel”

Fundaţia Noi Orizonturi lansează pentru şcolile din România o serie de activităţi nonformale ce pot fi uşor puse în practică în cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”, desfăşurat în perioada 6 – 10 aprilie 2015.

Profesorii se bucură astfel de noi idei de activităţi pentru elevi, sprijin în realizarea acestora, dar şi de o adeverinţă ce atestă implementarea activităţilor propuse de Fundaţia Noi Orizonturi.

Jocurile şi povestirile distractive şi de învăţare propuse acoperă minimum 1 zi de activităţi pentru săptămâna Şcoala Altfel. Iar fiecare activitate durează aproximativ 1h30’ şi este creată pentru grupuri de 12 – 30 elevi.

Profesorii interesaţi să se înscrie în această iniţiativă sunt invitaţi să afle mai mult despre întreaga ofertă de activităţi: aici.

Activităţile propuse de Fundaţia Noi Orizonturi pentru „Şcoala Altfel” sunt dezvoltate pe baza curriculumului educaţional IMPACT, ce foloseşte metodologia educaţiei prin experienţă şi pe cea a serviciului în folosul comunităţii. Activităţile urmăresc 4 tematici: Cetăţenie Activă, Angajabilitate, Antreprenoriat Social, Leadership.

Această iniţiativă se află printre proiectele promovate de Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru susţinerea realizarea programului  „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Şi alte soluţii pentru profesori, pentru „Şcoala Altfel”:

Aceasta nu este singura formă prin care Fundaţia Noi Orizonturi sprijină şcolile, cu ocazia Şcolii Altfel:

  • Alături de asociaţia Mânuţe Pricepute, la Cluj se pregăteşte Festivalul Altfel – cu peste 150 de ateliere de educaţie nonformală
  • Programul de educaţie prin aventură VIAŢA, desfăşurat la Straja şi Tuşnad, oferă activităţi de o zi sau mai multe zile, în care sunt antrenate valori precum încrederea şi curajul.

noi-orizonturiDespre Fundaţia Noi Orizonturi:

De peste 15 ani, Fundaţia Noi Orizonturi inovează şi susţine modele de educaţie experenţială, prin care copii şi tineri (11 – 19 ani) se dezvoltă şi se implică în comunităţile lor.

Fundaţia Noi Orizonturi a dezvoltat două programe naţionale, cu ecou internaţional:

IMPACT cuprinde peste 130 de Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri, doar în şcolile din România. Succesul modelului educaţional IMPACT – ce include ca tinerii să realizeze proiecte prin care ajută comunitatea – a făcut ca acest program să fie preluat şi în alte 9 ţări!

VIAŢA, liderul taberelor de educaţie prin aventură din România, este un program ce îi ajută pe tineri să îşi dezvolte valori şi abilităţi de viaţă, prin activităţi educativ-distractive în natură.