Elevii din clasele terminale vor face „antrenament” înaintea examenelor

Pentru a mai elimina din cauzele eşecului din ultimii ani de la examenele naţionale, Ministerul Educaţiei introduce reguli mai stricte încă de la începutul anului şcolar. Respectiv, prezenţa elevilor la cursuri va fi atent supravegheată, iar testările vor fi mai stricte.

În Bucureşti, Inspectoratul Şcolar a anunţat deja că vor exista două simulări la materiile de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.

Pe 30 Ianuarie va fi organizată o primă testare pentru gimnaziu şi liceu la limba şi literatura română, din materia de la clasele terminale. Aceasta va fi urmată, pe data de 1 Februarie, de o simulare pentru gimnaziu şi liceu la matematică.

O a doua simulare, din materia prevăzută în programele de examen, va avea loc la limba şi literatura română în data de 24 Aprilie, iar la matematică pe 26 Aprilie. Pentru candidaţii care susţin examenul de Bacalureat vor mai fi organizate, în plus, o simulare la istorie în data de 26 Aprilie, precum şi una la disciplinele la alegere de la proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, în data de 22 Aprilie.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin că anul acesta, pe lângă instruirea copiilor, profesorii vor avea sarcină trasată de la inspectorate să monitorizeze strict frecvenţa la cursuri a elevilor din clasele terminale.

Sursa: AmosNews