Elevii arădeni fug de învăţământul tehnologic

O dovedeşte situaţia elevilor din clasele a IX-a. În timp ce la liceele teoretice s-au completat toate locurile, la liceele tehnologice aproape toate au una sau două clase descompletate. Reprezentanţii inspectoratului încearcă să identifice soluţii.
În urma ultimei sesiuni de re­­partizare a elevilor în clasa a IX-a, liceele tehnologice din ju­deţul Arad continuă să aibă pro­bleme cu completarea claselor. Asta spre deosebire de liceele teoretice care n-au niciun fel de probleme din acest punct de vedere.
Dacă toate locurile de cla­sa a IX-a la liceele teoretice s-au ocupat încă din prima sesiune de admitere, din păcate în ceea ce priveşte liceele tehnologice există o solicitare mai mică din partea elevilor şi părinţilor deşi cred eu este o prejudecată că la acestea se face şcoală mai puţină sau mai slab calitativ decât la liceele teoretice” a declarat ins­pec­torul general adjunct, Ni­co­lae Pellegrini.
Reprezentanţii inspectoratului spun că o soluţie ar fi blocarea numărului de clase a IX-a la liceele teoretice însă este o măsură foarte greu de luat din cauza presiunilor generate de interesul foarte mare pentru ele. Nu a fost abandonată însă in­tenţia de a găsi o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme.
Încercăm în colaborare cu administraţiile locale să găsim so­luţii pentru a dezvolta învăţământul tehnologic şi profesional. De altfel numărul claselor la şcolile profesionale s-a du­blat anul acesta şi asta ne face op­timişti că în câţiva ani vom re­uşi să avem în Arad 2-3 licee tehnologice foarte bune, foarte pu­ternice” a declarat inspectorul general Claudius Mladin.
Sursa: vestic.ro.