Drama in the Primary Classroom

In perioada 17-27.08.2011, am participat la cursul de formare continua, în cadrul Programului Sectorial Comenius- mobilitati individuale, Drama in the Primary Classroom care a fost organizat de International Study Programmes si s-a desfasurat in Southampton, Marea Britanie. Trainerii stagiului au fost Rebecca Adlard, Emily Mundy, Lucy Norris, iar organizatorul local a fost Stephen Kingdom. Ceilalti colegi europeni au fost din Spania, Belgia, Franta si Romania.
Am castigat grantul in urma proiectului pe care l-am depus la Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, Bucuresti, sprijinul financiar provenind din cele doua surse de finantare: Comenius-Programul de Invatare pe Parcursul Intregii Vieti si din fonduri FSE-POSDRU prin proiectul Schema de sustinere complementara a mobilitatii europene a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar beneficiare ale Programului de Invatare pe Tot Parcursul Vietii (Lifelong Learning).
Cursul Drama in the Primary Classroom a fost extrem de dinamic si interactiv, imbinand elemente de teorie cu exercitii practice si jocuri de rol, care au suscitat latura artistica si creativa a stagiarilor , dar si experienta profesionala, existand permanent un schimb de bune practice intre noi. Workshop-urile s-au desfasurat atat in Southampton, cat si in Portsmouth si Chichester. In Portsmouth, am luat parte pe vasul lui Nelson, HMS Victory, la o activitate care a fost centrata pe viata marinareasca de odinioara (aspecte vestimentare, activitati desfasurate pe puntea navei, unelte etc). In Southampton, am vizitat si o scoala de vara, unde am aplicat metodele, tehnicile teatrale si jocurile invatate in cadrul atelierelor de lucru, realizand alaturi de copii scurte scenete tematice. Un atu al activitatii de formare a fost faptul ca am vizionat doua piese de teatru si anume All s Well that Ends Well in Shakespeare s Globe Theatre in Londra si The Deep Blue Sea de Terence Rattigan in Festival Theatre Chichester. Astfel, am luat contact direct cu lumea teatrului si am putut observa stilul veritabil englezec, maniera in care se gestioneaza spectacolele.
Vreau sa multumesc AN si Comisiei Europene pentru sansa pe care mi-au oferit-o de a participa la un stagiu european care m-a imbogatit personal si profesional. De asemenea, vreau sa incurajez toate cadrele didactice sa aplice pentru asemenea cursuri.
Acest articol reprezinta responsabilitatea exclusiva a autoarei si AN, OI POSDRU, AMPOSDRU si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul in care continutul informatiei va fi folosit.

Prof. Andreea Patrascu
Grad. nr. 48, Braila