Diseminare „The life and work of women in changing Europe”

„EUROWOMEN”  „The life and work of women in changing Europe”

Proiectul multilateral EUROWOMEN-„THE LIFE AND THE WORK OF WOMEN IN CHANGING EUROPE” este un parteneriat între cinci țări europene (Turcia, Polonia, Grecia,Italia, România) ce are la bază viziunea asupra rolului femeii in societatea moderna, plecand de la cultura proprie a fiecarei tari, in tripla misiune a femeii: mama, sotie, om integrat social-profesional. Proiectul isi propune să ofere instituțiilor participante oportunitatea de a comunica în alte limbi europene, de a stimula cooperarea si buna înțelegere între diferitele culturi europene. Elevii și profesorii din aceste țări vor avea posibilitatea de a împărtăși propria cultură, de a face o interesanta incursiune in istorie, religie traversand si evaluand rolul si evolutia femeii pana in societatea contemporana, intr-o Europa intr-o continua schimbare.

Obiectivul principal este de a arata viata de zi cu zi, familia, cariera si rolul femeii in societate, atat in trecut, cat si in prezent. Se vor prezenta legaturile ei cu traditia, dar si caile de a face fata in lumea moderna. Vom incerca sa risipim prejudecata despre femei, mai ales pe acelea care le fac viata dificila in societate. Vom arata ca, in ciuda diferentelor nationale, etnice, culturale si religioase, toate femeile ar trebui sa traiasca in demnitate, sa dobandeasca o educatie, o slujba adecvata si dreptul de a visa, de a spera. In acelasi timp, acordam atentie faptului ca diferentele aparute din apartenenta la alt grup etnic sau altei nationalitati, poate fi motivul pentru intelegere si pentru a invata unul de la celalalt. Se va crea un cod comun al drepturilor femeii femeii in Europa. In acest fel vom crea un mediu educational modern, in care viata este apreciata si importanta drepturilor femeii in schimbarea Europei, adaptate noii societati culturale, tehnologice, lingvistice. In acelasi timp vom depasi impasul barierelor dintre scoli, elevi, profesori,societate.

Coordonator proiect: Prof.Ana-Maria Gheorghe
Grupul Școlar Pucioasa

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.