Diseminare proiect Comenius YOUTOPIA

In perioada 22-26 septembrie 2014 a avut loc a patra intalnire de proiect din cadrul parteneriatului multilateral Comenius YOUTOPIA:TOWARDS PARTICIPATIVE CITIZENSHIP (2013-2015). Aceasta intalnire a avut loc in Grecia, Aigaleo, si a avut ca gazda scoala 6o GENIKO LYKEIO AIGALEO. Tema acestei intalniri a fost: Discriminarea bazata pe aspectul fizic.

Elevi din cele opt tari europene implicate in proiect au prezentat materiale (filmari, chestionare, imagini etc) pe aceasta tema, au participat la ateliere de lucru, organizate in echipe internationale, au efectuat vizite de documentare.

Colegiul național Pedagogic ”Ștefan Velovan” din Craiova a fost reprezentat de trei cadre didactice: Simona Cerasela Bocai, Rodica Elena Staicu, Adrian Ionut Patularu, si trei elevi: Andreea Mandescu, Raluca Badalan, Flavia Calafateanu.

In prima zi de activitati , elevii au prezentat materialele pe tema inatalnirii de proiect, rezumatele activitatii desfasuarate pe TwinSpace, rezultatele chestionarului aplicat la nivel international, rezumatul concluziilor bazate pe vizionarea de filme pe tema propusa, filme care au fost propuse pe TwinSpace. In aceeasi zi, elevii si profesorii au avut ocazia sa il intalneasca pe primarul din Aigaleo, in cadrul unei sedinte in care a fost prezentat si un film despre istoria, asezarea si punctele turistice din Aigaleo.

In urmatoarele doua zile de activitati, partenerii echipei Comenius au efectuat vizite de studiu. Frumusetea, tema acestei intalniri, a fost analizata din punctul de vedere al frumusetii antice si comparata cu tiparul de frumusete pe care il folosim in prezent. Astfel, s-au efectuat vizite la Sounio, Delphi si Acropolis. Tot pe aceasta tema, elevii au practicat jocuri sportive, in echipe internationale, cu scopul de a combate discriminarea si de a incuraja participarea tuturor tinerilor, indiferent de aspectul fizic, la activitati sportive.

In seara decernarii diplomelor de participare a fost organizata o petrecere de ramas bun. Elevii si profesorii s-au bucurat de muzica greceasca si mancarea pregatita de parintii elevilor implicati in proiect si de profesorii scolii. A fost organizat de asemenea, un spectacol de dansuri si cantece traditionale grecesti.

Elevii scolii noastre au ramas placut impresionati de activitatile la care au participat in cadrul acestui proiect si considera ca tema acestei intalniri a fost foarte interesanta si de actualitate si ceea ce au invatat in urma vizionarii materialelor tuturor tarilor partenere va fi extrem de util in viitor.

Prof. coordonator: Staicu Rodica