Diseminare mobilitate Franta

Colegiul tehnic ” Vasile Parvan ” – Structura Scoala gimnaziala nr. 19 Constanta
In perioada 24- 29 septembrie a avut loc a patra intalnire din cadrul proiectului, PM-540-CT-TR , Comenius multilateral `Volunteering, give to receive!” in localitatea St Julien de Chapeuil , Franta .
Delegatia romana a fost formata din 5 elevi si 4 profesori.
Intalnirea delegatiilor a fost pe 24 septembrie 2012 la ora 12 in gara din Lyon. Dupa o calatorie de 3 ore cu autobuzul am ajuns in localitatea St. Julien de Chapeuil unde elevii si parintii lor ne-au intampinat cu bucurie.
Ziua de marti 25 septembrie 2012 am petrecut-o in scoala „Jules Roman” . Elevii si profesorii au asistat la ore si au desfasurat activitati sportive . La ora 14 delegatiile au fost primite de primarul localitatii St. Julien de Chapeuil. In cadrul intalirii a avut loc discutii depre sistemele de invatamnt din tarile partenere.
Miercuri in cadrul receptiei de la Consiliul General am fost intampinati de presedintele regiunii si reprezentatul consiliului pentru probleme de invatamant .Dupa amiaza a avut loc seminarul cu tema „Generation Gap ” la care au fost invitati membrii unei organizatii nonguvernamentale ` ALO ADOO” .
Joi a fost ziua pe care gazdele noastre au organizat-o pentru a cunoste frumusetile regiunii si astfel am vizitat zona vulcanilor din jurul orasului Clermont Ferrand.
In cadrul sedintei de vineri sau stabilit detaliile pentru urmatoarea mobilitate care va avea loc in Romania.Data satabilita in cadrul proiectului era februarie 2013 , membrii delegatiei romane a propus schimbarea datei pentru 15 aprilie 2013 , pentru a evita situatii neprevazute , tinand seama de conditiile meteo din februarie 2012 cand autostrada soarerelui a fost inchisa pentru mai multe zile . Data de 15 aprilie a fost stabilita in concordanta cu programul scolar al celorlate delegatii si in aceste conditii si ultima intalnire , care va avea loc in Turcia, a fost decalat pe 25 mai .
Dupa amiaza a fost organizat „Festival Day ” . Elevii delegatiei romane au adus spre vanzare produse confectionate de ei si de familiile lor. Astfel au fost vandute brelocuri, mileuri, fulare, bratari si dulciuri. Suma de 90 de euro a fost donate scolii gazda .
Elevii si profesorii au organizat jocuri , karaoke si alte activitati in curte scolii la care au participat si elevii nostrii .
Seara a fost organizata o masa de adio la care au participat profesori , elevii si parinti .
Intalnirea a reprezentat o oportunitate pentru toti membrii din cadrul delegatiei romane sa se familiarizeze cu sistemul de educatie francez , sa isi exerseze cunostintele de limba engleza si pentru a consolida prieteniile .

Director,

Prof. Muscina Liliana

Coordonator proiecte,

prof. Andrei Gabriela
Proiectul este finantat de Comisia Europeana în cadrul Programului Sectorial Comenius, din Programul „Învãtare pe Tot Parcursul Vietii”.
Acest material este responsabilitatea exclusivã a autorului iar Comisia Europeanã si ANPCDEFP nu sunt responsabile pentru informatiile continute.