Diseminare intalnire de proiect multilateral in Polonia

In perioada 30 septembrie-6 octombrie a avut loc in Polonia prima intalnire din cadrul proiectului multilateral Comenius, „Unity through diversity „. Scoala Gimnaziala Nr. 16 din Oradea deruleaza acest proiect cu finantare de la Comisia Europeana, in parteneriat cu : Franta, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Croatia, Polonia, Finlanda.
Proiectul multilateral „Unity through diversity” va ajuta aproximativ 2000 de elevi de varsta primara din 9 tari europene sa intre in contact cu identitatea europeana comuna, unitate, dar si cu propriile caracteristici, diversitate, sa impartaseasca informatii despre tara lor si sa invete despre modul de viata din alte tari, sistem de educatie,scoala, oras, tara, mediul inconjurator, cultura, arta, sport, mancare, sa gaseasca asemanari si deosebiri intre acestea.
Tema intalnirii din Polonia a fost „Tara mea.” Fiecare coordonator din cele 9 tari a prezentat tara sa prin intermediul materialelor pregatite de catre elevi, a prezentarilor Powerpoint si a unor filmulete. Romania a fost reprezentata de Violeta Roman, profesor coordonator in Scoala Gimnaziala Nr. 16 din Oradea.
In cadrul acestei intalniri ne-am familiarizat cu sistemul de invatamant polonez, am vizitat scoli si gradinite, am asistat la numeroase lectii si activitati, am avut intalniri cu diferite oficialitati precum primarul orasului, inspectorul scolar si alte autoritati locale, am participat la sedinte de lucru impreuna cu ceilalti parteneri. Astfel am stabilit logo-ul proiectului, am evaluat activitatile desfasurate pana in prezent, am discutat despre calendarul viitoarelor intalniri.
Urmatoarea intalnire din cadrul proiectului va avea loc in Finlanda in luna decembrie.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene in cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Invatare pe tot Parcursul Vietii. Toate informatiile pe care le furnizam reprezinta responsabilitatea exclusiva a echipei de proiect , iar Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul in care este folosit continutul acestor informatii.

Violeta Roman
Scoala Gimnaziala Nr. 16 Oradea