Diseminare Curs de Formare Continua – Exeter, Marea Britanie

Diseminare curs: Practical Ideas for the Teaching of Literature in the English Language Classroom, Exeter, Marea Britanie

In perioada 13 -24 august 2012, am beneficiat de un grant primit din fonduri LLP/COMENIUS prin proiectul – Schema de sustinere complementara a mobilitatii europene a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar beneficiare ale PROGRAMULUI DE INVATARE PE TOT PARCURSUL VIETII (Lifelong Learning) si am participat la un curs de formare continua selectat din catalogul Comenius-Grundtvig (http://ec.europa.eu/education/trainingdatabase):
Practical Ideas for the Teaching of Literature in the English Language Classroom
Reference: UK-2012-1456-005
Cursul a fost organizat de International Projects Centre (IPC) din localitatea Exeter, Marea Britanie avand urmatoarele date de contact:
International Projects Centre,
7 Colleton Crescent, Exeter EX2 4DG ,Tel: + 44 1392 439998 ,Fax: + 44 1392 660067
E-mail: bthorne@ipcexeter.co.uk, Website: http://www.ipcexeter.co.uk
La activitatea de formare au participat 6 profesori din diferite tari ale Europei : Italia, Romania, Polonia si Germania .
Cursul a cuprins un numar de 35 ore ce acopera diverse aspecte legate de predarea si integrarea literaturii in cadrul orelor de limba engleza. Astfel, in cadrul sesiunilor s-a pus accentual pe folosirea de metode moderne de predare a literaturii engleze ,care pot motiva elevii sa citeasca si de asemenea sa-si foloseasca imaginatia si creativitatea. Cursul a inclus si 15 ore de activitati social-culturale, care contribuie la largirea orizontului personal si la un real schimb de valori culturale: vizitarea regiunii Dorset, locul in care a trait scriitorul Thomas Hardy, North Cornwall – Boscastle şi Tintagel.
Ultima zi a cursului a fost marcata de completarea unui chestionar de evaluare a tuturor activitatilor si facilitatilor oferite si de asemenea s-au inmanat certificatele de participare , dar si documentele de mobilitate Europass.
In ceea ce priveste continutul acestor informatii, acesta reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorului, iar ANPCDEFP si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul in care continutul informatiei va fi folosit.

Multumesc Agentiei pentru aceasta oportunitate!
Prof. Ramona Radu, Grupul Scolar Industrial General Magheru, Ramnicu-Valcea