Concurs internațional de artă „In Memoriam”, Lodz, Polonia, 2015

Liceul de artă „Tadeusz Makowski” din Lodz, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din Polonia, organizează a IV-a ediție a concursului internațional de artă „In Memoriam”, la care sunt invitați să participe elevi cu vârste cuprinse între 15-20 de ani, din România, Belarus, Estonia, Ungaria, Cehia, Slovacia și Germania.

Obiectivul ediției din acest an a concursului este promovarea toleranței și combaterea prejudecăților, a urii, xenofobiei și ignoranței, în conexiune cu comemorarea victimelor centrului de detenție juvenilă din Lodz, care a funcționat sub control nazist în perioada decembrie 1942 – ianuarie 1945. Potrivit anumitor surse și mărturii, circa 12-15.000 de tineri polonezi cu vârsta de până la 16 ani și-au pierdut viața în acest centru.

Termenul de trimitere a lucrărilor este 14 februarie 2015, iar selecția acestora se va face de către un grup de artiști profesionali. Categoriile acceptate sunt: desen, pictură, grafică, fotografie, sculptură și postere.

Informații suplimentare pot fi găsite la adresa: www.plastyklodz.pl