Amenintari cu greva in Buzau

Profesorii buzoieni au revenit astazi in cancelarii, dar nu cu ganduri pasnice, ci hotarati se protesteze impotriva neajunsurilor din invatamant. Ei sunt nemultumiti de salarii, de lipsa banilor pentru naveta dar si de pierderea ultor drepturi.

Dascalii buzoieni nu sunt resemnati chiar daca greva de trei saptamani din primavara anului trecut, nu a avut niciun rezultat. Dimpotriva, s-au trezit cu salarii taiate si cu eliminarea unor drepturi castigate in instanta. Acum se pregatesc iar sa stranga adeziuni in tot judetul, pentru a declansa noi proteste.

Problemele care i-au scos pe dascali in strada nu au fost inca solutionate. Totul depinde de subfinantarea sistemului de invatamant, iar daca nu sunt bani pentru salarii decente, nu se poate cere nici performanta.

Sindicalistii buzoieni spun ca de aceasta data nu vor mai iesi in strada, ci vor astepta hotaririle luate la nivel national.

Odata cu reinceperea scolii, dascalii spera totusi sa fie gasite solutii pentru problemele lor, pentru ca educatia sa nu fie afectata de noi actiuni de protest.

Sursa:

http://www.jurnal.tvsatrm.ro/2011/09/01/amenintari-cu-greva/