30 de noi Cluburi de Inițiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT

Fundaţia Noi Orizonturi în parteneriat cu Asociaţia Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat şi Asociatia IMPACT pentru Comunitate, dă startul competiţiei pentru deschiderea a 30 noi Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT în judeţele: Iaşi, Neamţ, Bucureşti, Călăraşi, Galaţi, Constanţa, Braşov, Cluj, Hunedoara, Mehedinţi, Vrancea, Mureş, Alba, Gorj, Dolj, Satu Mare, Covasna. Competiţia face parte din proiectele „Conectează-te la comunitate!” şi „IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”, proiecte finanţate prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Programul IMPACT este adresat profesorilor care doresc să deschidă un Club IMPACT în şcoala lor! Clubul IMPACT este un grup de 12 – 15 tineri, coordonat de 2 – 3 profesori. Împreună, aceştia experimentează metode de educaţie nonformală şi rezolvă probleme din comunitate.

Printre beneficiile oferite de Fundaţia Noi Orizonturi profesorilor selectaţi, se regăsesc şi:

  • Participarea într-un program susţinut de Ministerul Educaţiei Naţionale
  • Posibilitatea de a publica în reviste cu cod ISSN
  • Formări în metodologia IMPACT precum şi posibilitatea de a deveni formator sau mentor IMPACT

Înscrierile se trimit până la data de 19 octombrie 2014 la adresa  club_impact@noi-orizonturi.ro urmând ca evaluarea acestora să se realizeze în perioada 20-23 octombrie 2014. Rezultatele selecției vor fi transmise în data de 24 octombrie 2014 prin e-mail și telefonic către toți participanții.

Mai multe detalii despre competiție puteți găsi pe link-ul: www.noi-orizonturi.ro/vreauimpact