149 de santiere in scolile din Vrancea

Acesta este numărul investiţiilor începute şi neterminate în unităţile de învăţământ din Vrancea deoarece Ministerul Educaţiei nu a mai dat bani. Înainte de declanşarea crizei economice foarte mulţi primari au început să repare, modernizeze sau să contruiască de la zero şcoli şi grădiniţe. Cum investiţiile au fost începute după criteriul “hai să începem şi după aceea se vor găsi bani”, acum nu s-au mai găsit fonduri pentru finalizarea acestora.

În acest mod, Ministerul Educaţiei a ajuns să aibă datorii de cel puţin câteva miliarde lei către constructorii care au executat lucrări la clădiri în Vrancea. Arieratele sunt în realitate mult mai mari deoarece multe firme de construcţii au anticipat că nu vor primi prea curând bani de la minister ş[i nu au facturat lucrările pentru a nu fi nevoite să plătească TVA la Finanţe.

“Nu ştiu cât va primi Vrancea în urma rectificării de buget. Dacă ar fi să împărţim suma alocată Ministerului Educaţiei pe judeţe în mod egal atunci Vrancea ar trebui să primească în jur de 4 miliarde de lei vechi. Suma este insuficientă pentru plata arieratelor”, a declarat pentru Vrancea Media inspectorul şcolar general Stan Rogoz. Inspectoratul urmează să realizeze o situaţie actualizată a lucrărilor neplătite, întrucât este de aşteptat ca Ministerul Educaţiei să solicite aceste date pentru a decide care dintre firmele de construcţii vor fi plătite.

Sursa:

www.vranceamedia.ro